Esprit Schoonheidssalon verwerkt géén persoonlijke gegevens van u op deze website of online.
Uw gegevens zijn veilig. Klik hier voor de privacyverklaring.

Lakshmi

Innerlijk welzijn & uiterlijke schoonheid

Ayurveda is en zeer complete wetenschap afkomstig uit India die daar al meer dan 5000 jaar beoefend wordt.

Daarnaast is ayurveda ook een filosofie die aanwijzingen geeft voor een harmonieuze manier van leven. Het begrip "ayurveda'komt uit het Sanskriet en is een combinatie van "ayur"wat "leven" betelkent en "veda"wat wetenschap of "kennis"betekent.

Het volgen van de richtlijnen van de ayurveda heeft zelfontdekking a;s doel. Hierbij worden de individuele behoeften van ieder mens als uitgangspunt genomen. De ayurveda beschouwt een persoon als een geheel en rischt zich op het in evenwicht brengen van de persoon en het creëren van harmonie. De ayurvedische kennis laat zien dat er een duidelijke connectie bestaat tussen alle elementen van het lichaam, waaronder de huiden de verschillende vitale processen die zich in het lichaam afspelen :fysiek, mentaal, emotioneel en spititueel. Aan de hand van het observeren van de natuur werd door de grote wijzen uit de Himalaya het concept van de vijf basiselementen ontwikkeld en uitgewerkt in de Ayurveda. Uit dit inzicht komt het concept van de drie dosha"s voort: Vata, Pitta en Kapha.

 AYURVEDA

Ayurveda streeft ernaar om bij een persoon de vijf elementen op harmonieuze wijze met elkaar in balans te brengen. Dit doet men door gebruik te maken van persoonlijke aangepaste massages, behandelingen, kruiden, essentiële oliën, en muziek, die deze vijf elementen beïnvloeden en balanceren. de gebruikte essentiële oliën en cosmetica moeten aangepast zijn aan de individuele behoefte om zo het gewenste en duurzame resultaat te kunnen bereiken.

Door gebruik te maken van de kennis van Ayurveda , aromatherapie en naturophatie biedt Lakshmi effectieve producten die te gebruiken zijn bij massage en andere behandelingen en die een lichamelijke en geestelijke balans creëren door de disbalans bij de wortel aan te pakken en zo een stralende, gezonde, zijdeachtige, zachte en vitale huid te ondersteunen en te behouden.